BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Malam Kebudayaan Teater Muzikal Tribut P.Ramlee

Malam Kebudayaan Teater Muzikal Tribut P.Ramlee
@ain_Niaa

Wednesday, 12 September 2012

Sentap !

Hari ini,aku nak mengucapkan TERIMA KASIH BANYAK BANYAK kat orang yang telah remove aku dari friends dia kat facebook,n lengkapkan dengan block aku .. hahahah !!! OKAY ,FINE ..
Aku tak tahu apa salah aku, n kau nak sentap pe hal,n sebenarnya aku yang sentap kau buat aku,bukan kau yg tetiba nak remove aku .. hah ! blar la ...
:'( .. I don't know why.. hurm,, need someone ,,

Sunday, 2 September 2012

Part 3 (MDS Jun - Nov 2012)

Hello ! seterusnya,byk lg aktiviti2 menarik .. fun giler,kte org kene wat 'chicken dance','banana dance',tommy2..hahaha,banyaklah.. tak kisah la,for me,seriously aku suka sangat MDS nie..penat? hurm,normal la.. tidur tak cukup kan,da la balik bilik lewat mlm,n balik bukan terus tido,kadang2 aku basuh baju , pas2 gosok baju utk esok..yela,kol 4pg aku da bangun.. takkan aku nak kumpul baju utk seminggu kot,,haha...tak sanggup aku,aku tak boleh tengok baju banyak2 nie .. huuu ,,
n last day,MDS aku tanpa segan silu mengalirkan air mata,kte org de sediakan kek utk seme pm..kte org syg dorg,, ;) .. Thanks 4 everything .. n petang tu jgk kte org salam dgn pm2..
yg penting BEST ! I'll never forget that moment .. <3

Part 2 ( MDS Jun - Nov 2012)

Hari2 berikutnya,aktiviti kita orang dipenuhi dengan ceramah,macam2 la,pelbagai penerangan yg diberikan..

so,as a new student,we should alert and take a note..Cousin aku cakap,kat U nie kte kne pandai bawa diri,jgn terlalu tunggu orang,nanti kte terlambat..bukan maksud 'selfish' tapi adalah utk kebaikan diri sendiri..
Jadi aku lakukan seperti yg dikatakan,aku selalu duduk di bahagian hadapan sekali ,n ada jgk yg kata,
"kau nie duduk depan tak ngantuk ke?' senang je aku jawab,'kalau nak ngantuk tu,tak kira la kita dduk mana.." betol x ? hurm,,hee ~ Banyak sgt aktiviti,n PM2 nye very supportive,haha.. kelakar .
kita orang ada hari sukan,n paling aku tak leh lupa masa perasmian MDS,..semuanya berjalan lancar,n waktu malam kte org tngok movie..then,malam tu jgk lepas abes tngok movie kte org dikumpulkan duduk diluar dewan..pada awalnya okay je,tiba2 seorang abang menjerit n cakap " ini adalah tempat yg sesuai sbb hati kte org(pm) tengah terbakar" * sambil menghentakkan tangan pada papan tanda 'kawasan kebakaran'.. haaa~ ini dia detik yg amat menakutkan bila ada pm yg hampir bergaduh..serious,aku takut sangat,menangis teresak esak .. aku dah tak peduli da org nak kata apa..yg sure rmai yg nanges.. entah la,aku tak tawu la sape la *hamba Allah* yg mengutuk pm2 tu .. hurm,,so mcm2 la dorg ungkit ,,haa,seumur hidup aku,aku tak pernah takut sampai mcm tu sekali..senang kata malam tu,hanya Allah je yg tahu .. 

#CONTINUE .. ;)

MDS Jun - Nov 2012

Sebelum nie,aku pernah cerita tentang hari pertama aku datang ke UiTM kan..
so,normal la ada orientasi,n dipanggil MDS .. so,sambung selepas keluarga aku balik,
aku solat dan cuba untuk menteteramkan hati..cuba untuk benty nanges .. :(
anggaran 4 .30 ptg,kami semua (student baru) perlu berkumpul di bawah kolej masing2..
bermulalah MDS untuk kami .. Sepanjang MDS kami semua solat secara berjemaah di masjid..
Hari pertama aku,aku rasa macam nak balik,sebab kena berlari sini sana.. dah la pakai baju kurung ngan kasut sukan,,hahha,tak leh blar la .. :p ,,tak pernah aku pakai camtu,tudung nak kena lepas ke bawah,huh ! serabOt ! so,kte orang ulang alik la drpd masjid ke dewan..agak jaoh la,dah la ramai,mcm semut,
pening kepala aku .. hmm,,

#FOR THE FIRST TIME _ BORED !

Dania Arisya o_o

Mesti kamu pelik kenapa nama Dania Arisya yg saya gunakan..
itu bukan nama sebenar saya .. saya menggunakan nama ini kerana 
saya amat meminati novel Andai Itu TakdirNya.. jadi ini adalah salah satu nama yang terdapat di dalam novel tersebut ,, huhu ,, begitulah kisah nya..

daripada Dania Arisya .. :)

New Life ..

2 Jun 2012,adalah kali pertama aku menjejakkan kaki di UiTM,Kampus ____ . ngee~
Hari ini,ibu,pa cik,mak cik n cousin aku yg hantar aku ke sini ..
setibanya disini,aku diberikan kunci bilik dan pergi ke kaunter untuk pengurusan kolej..
Setelah selesai,aku dan keluargaku naik ke bilik bersama barang2 yg banyak..haha,,
biliknya okay la,selesa ..aku bukan jenis yg cerewet,aku sempoi je..
Jadi apa lg,kmas la brg2,ibuku memasangkan cadar.. Setelah,lebih 1 jam berlalu,
kami semua keluar untuk makan tengah hari .. selepas makan,keluargaku mahu pulang,
aku bersalaman dengan mereka,pada awalnya aku tidak menangis,namun bila ibuku mula menitiskan
air matanya,aku tak boleh kawal perasaan sebak di dada.. :'( lalu aku menangis juga..
Mereka pergi ke kereta,aku terus berlari ke bilik, di dalam bilik aku menangis teresak esak ..
baru beberapa saat ereka meninggalkan aku,aku rasa RINDU sgt .. aku mengintai mereka dari tingkap bilik,
dan air mata ini tidak segan untuk terus mengalir ..

#TERIMA KASIH ! I MISS YOU and ALWAYS MISS YOU !

Alhamdulillah ..

aku rasa bersyukur sangat sebab assignment aku selesai juga akhirnya..
orang lain raya,aku sibuk dengan assignment..hurm,seriously tension sangat..
n now,Alhamdulillah,aku happy n sangat2 bersyukur..aku terlalu gembira sampai nak menangis,,
Ya Allah,terima kasih.. kau perkenankan hajat hambaMu yang kerdil ini ..

Hello ! I'm new here.. :D