BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Malam Kebudayaan Teater Muzikal Tribut P.Ramlee

Malam Kebudayaan Teater Muzikal Tribut P.Ramlee
@ain_Niaa

Thursday, 18 April 2013

Sweet memory !

           Assalamualaikum.hari ini aku nak share sikit gambar gambar semasa Malam Kebudayaan Teater Tribut P.Ramlee.Gambar gambar ini ada jugak gambar yang aku ambil dari fb froup pac.hehe.KENANGANNN . Ini adalah salah satu event terbesar PAC 'Performing Arts Club' UiTM,Segamat.Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar.Yang paling penting, aku happyyyy sangat.hehe

          Pengalaman baru dalam hidup aku.Aku tak lah hebat,sebab aku cuma koir n watak pon jadi orang kapung je.hehehe.tapi takpe la,pengalaman tu penting.Biarlah bermula dari bawah dulu,belajar apa yang perlu. Tak salah bermula dari bawah kan? :)okay ! so,kalau Free,tontonilah video yang tak seberapa nie ye !chOwww ! byee.. ;)



Tuesday, 16 April 2013

Semester break !

Hi ! semester break.yeahh !!! mula mula je.lepas tu, BOSAN.. -_- .haha.bukan tak suka balik rumah,tapi tak tahu nak buat apa kat rumah nie.hehe.So,apa je yang aku buat ? hahhhh ~ ini dia ! Selain tu,memekak menyanyi kuat kuat seperti biasa. haha


duduk rumah menghadap laptop + novel2 nie..lepas habis,tak tahu nak baca novel apa lagi..
hmmm ??? haha.
. -___-

Skyfall -acapella UiTM Segamat


HELLO ! Ini dia rakaman lagu skyfall by adele. Takkan aku lupakan saat indah ini bersama mereka,kak Miza,abang Faidi,Zairul,Lala,Nabihah Jasri dan Fikri Dixon.
Ini adalah pengalaman pertama aku buat acapella nie.hehe.Aku happy sangat,lagi zairul dan abang faidi dah last sem.Pada hari rakaman nie,adalah kali terakhir aku jumpa mereka. :'( opss.sedih pulak tiba tiba.huhu
okay ! kalau senang senang,tengoklah ye video nie. THANKS ! 

Thursday, 11 April 2013

Melawan Kesepian


Melawan Kesepian by Dato' Siti Nurhaliza

Lagu nie betul betul emberi makna dalam hidup aku.Aku sering memutarkan lagu ini apabila teringatkan mereka semua.Aku bersyukur dipertemuakn sama mereka walaupun hanya sementara.Alhamdulillah,aku diberi peluang untuk mengenali mereka.SAYANG?hmm,jangan tanyalah.tak mampu aku nak ucapkan kata kata tu.sebab sangat sayang,terlalu sayang.hahaha.kawan aku cakap,'Ain ! hati awak nie lembut sangatlah' ..hahhaa..yeke? Entahlah,aku tak tahu pulak.dah sayang,nak buat macam mana.Aku selalu nyanyi lagu nie,kadang2 nak nye naynyi lagu nie untuk dorang,tapi takpe lah.suara macam apa,haha.better tak payah.aku taknak bertanggungjawab kalau apa apa jadi.hehe.Senang kata,setiap pertemuan aku kena bersedia untuk PERPISAHAN.itulah lumrah kehidupan manusia.sO,nak taknak.kena kuat juga.okay ! siapa mereka ? haha.yang aku cakap sayang2 tu? hehe.biar aku je la yang tawu k . bye !

gila ke?

Hello ! hi ! ..hurm..actually,kali nie tak tahu nak post apa..tulis je la apa yang terlintas kat fikiran nie..
okay ! firstly,nak cakap aku dah berjaya menamatkan sem 2 ..hehhe,baru sem 2..kiranya,sekarang
sedang bercutilah nie ye..so,kat rumah apa yang aku buat? apa lagi,movie,on9,text2,baca novel..hehhe
sebenarnya novel tu baru je beli sebelum balik..hOhoo,, ada 3 cerita .. 'Bila Dah Suka' , 'Bila Tak Sudi' n &
'7 Hari Mencintaiku' .. hOhoo..layan ~ satu cerita dah habis..bengkak mata wOii baca..
then,nak cakap 10 April 2013,my senior yang part 6 sudah berjaya menamatkan zaman diploma dorang..
bestnya lahaiii..tapiiiii SEDIH kan? hmm..maksud gila ke? nak tawu sebab apa? aku tahu dorang punya paper pukul berapa n habis pukul berapa..so,aku yang dah ada kat rumah nie,tengoklah jam masa dorang
masuk dewan n habis paper..detik dorang habis tu,aku tiba tiba je nanges.. GILA KAN??? PELIKKAN???
tak pernah dibuat orang agaknya..tak tahulah kenapa tiba tiba je,bila aku fikir dorang dah habis,aku happy n sedih.. Ya Allah,Tuhan je yang tahu .. okay ! taknak cakap lebih la,, aku menangis sebab aku sayang dorang,n fikir next sem dah tak jumpa dorang semua..tu yang melalak tiba2..hope,ada jodoh jumpa lagi la..
aminnnn ~ :') love them !

Tuesday, 2 April 2013

Tragedi 2 April 2013

2 April 2013,merupakan hari yang tidak akan pernah aku lupakan sampai bila bila..Tragik stOry nie..haha
Pada jam 11.30 pagi,aku dengan roomate aku turun kat benteng Kolej Mutiara untuk beli makanan untuk makan tengah hari..sebelum turun tu,kepala kau dah mula rasa pening2,tapi okay lagi la..BUT sampai je kat benteng tu,dah ambil makanan da,tinggal beratur untuk bayar,TIBA TIBA kepala aku memang dah tidak dapat menampungnya lagi,mata aku gelap,cepat cepat aku duduk dekat meja yang terhampir dengan aku..then,datang seorang senior aku,suruh aku beralih supaya tak panas..aku cuba gah kan diri untuk bangun dan beraih..namun,ketika jalan tu,mata aku dah tak nampak apa apa,lalu aku pun PENGSAN..oh ! Tidaaakkk!!! ketika itu,terlalu ramai orang berada di situ..ramai orang yang membantu aku,sehinggalah ambulans sampai..perghh~ gilak r..ambulans seyhh..aku jatuh,lalu dagu aku terkoyak..sampai sahaja di Penawar,doktor check tekanan darah,suhu badan semua..paling tak sanggup,argghhh !!! dagu aku kena JAHIT tanpa dibius terlebih dahulu..SAAKIIITTTT !!! waktu tu,aku tak mampu nak menjerit,hanya mampu mengeluarkan air mata tanpa henti.. :'( then,aku dimasukkan ke wad tu dan sekali lagi disuntik untuk dimasukkan air..waWaa~ waktu tu hanya ALLAH sahaja yang tahu apa yang aku rasa..lemah,tak bermaya..alhamdulillah,sebab hari itu aku takde paper..paper aku esoknya 3 April 2013,paper BEL260..so,malam sebelum paper tu,keje aku nak melalak je.sebab badan rasa lemah sangat,rasa memang nak balik je..semua nie rejadi dalam sekelip mata,namun AHAMDULILLAH ~ aku baru je lepas jawab paper Bel260,seuanya berjalan lancar..alhamdulillah,berkat doa ibuku,aku tahu ibuku membaca Yassin untukku sepanjang aku menjawab soalan itu..MAK ! TERIMA KASIH.. :D

Monday, 1 April 2013

Birthday Celebration Ain & Zila 31Mac2013

Hi ! assalamualaikum..hahaha,okay ! post kali nie aku nak ceritakan sedikit tentang 'MY Beloved Roomates' - Zila,Ainur Aqidah and Nabeeha Arshad- ..Semalam (31 March 2013),adalah hari yang paling BEST yang pernah berlaku bersama dengan mereka..haha,APA DIA? jengjengjeng..huuu,,
Kita orang keluar sama2,walaupun hanya ke bandar Segamat..hihihikkk ! :p kita orang makan dekat Old Town White Coffee kat OS tuu..then,kita orang pergi KARAOKE !!! hah ! part yang paling aku suka..
I love nyanyi2 nie..

Tahu tak,aku sangat sangat tak sangka my Senior boleh buat suprised kat kita orang (aku & Zila)..Aku ngan Zila dah masuk bilik karaoke,then dorang pergi amek bf Zila n kawan dia..So,sementara tunggu dorang amek tu,aku dengan Zila apa lagi,hahaha.. ' MIC INI AKU YANG PUNYA'..hahhaa, :p
so,macam macam lagu la keluar..hehe,dangdut pon ada taw.. haha.

Okay ! nyanyi punya nyanyi,dorang pon sampai..TAPI dorang datang dengan kek Hari Jadi weyh ! tu untuk celebrate birthday aku yang (13.12) punya..n Zila (29.3)..gilak r ! SUMPAH terkejut,terharu,gembira... waaahhhh...SWEETnyeeeee ~ waWaaa..sayang KAK AINUR & KAK BEE .. THANKS BABY !
so aku nak share sikit la gambar gambar kita orang ... :')



AKU AND ZILA 
Dapat hadiah BEE..COMEL ! Love it, TQSM..

best giler kena TEPUNG ! hahaha

Tunjuk kaki .. hahha..walaupun tak panjang mana.. :p